Продукти: (за 4 порции)
• 800 г свинско месо от врата или гърдите
• 1 ч.ч. бира
• 2 глави лук
• 3-4 с.л. олио
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 дафинов лист
• 1 ч.л. смлян кимион
• черен пипер на зърна
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на кубчета и го изпържваме от всички страни в сгорещената мазнина. Прибавяме ситно нарязания лук и също го позапържваме.
Размиваме брашното с бирата и го сипваме при месото. Слагаме същото така червения пипер, кимиона, дафиновия лист и няколко зърна черен пипер.
Посоляваме ястието и го задушаваме на умерен огън, докато омекне месото. По време на задушаването доливаме по малко топла вода /ако е нужно/.
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...