Продукти:
• 1 кг овче месо
• 2 глави лук
• 1 с.л. доматено пюре
• 5-6 картофа
• 1 връзка магданоз
• 1 ч.ч. нарязани гъби
• 1 с.л. червен пипер
• 1 ч.л. черен пипер
• 1/2 ч.ч. мазнина
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на парчета, измиваме го и го задушаваме в мазнината и няколко с.л. вода. След като се позачерви, добавяме ситно нарязания лук, доматеното пюре, червения и черен пипер.
Заливаме с гореща вода (да се покрие месото), кипваме и готвим на тих огън. Половин час след кипването слагаме гъбите, а след още 30-40 минути нарязаните на филийки картофи.
Преди да дръпнем от печката, поръсваме яхнията със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...