Кулинарни рецепти » Пиринска яхния

 Пиринска яхния

Продукти:

• 1 кг овче месо
• 2 глави лук
• 1 с.л. доматено пюре
• 5-6 картофа
• 1 връзка магданоз
• 1 ч.ч. нарязани гъби
• 1 с.л. червен пипер
• 1 ч.л. черен пипер
• 1/2 ч.ч. мазнина
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на парчета, измиваме го и го задушаваме в мазнината и няколко с.л. вода. След като се позачерви, добавяме ситно нарязания лук, доматеното пюре, червения и черен пипер.

Заливаме с гореща вода (да се покрие месото), кипваме и готвим на тих огън. Половин час след кипването слагаме гъбите, а след още 30-40 минути нарязаните на филийки картофи.

Преди да дръпнем от печката, поръсваме яхнията със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Начало