Кулинарни рецепти » Говежди рулца с бира

 Говежди рулца с бира

Продукти: (за 4 порции)

• 4 говежди или телешки шницела по 150 г, отрязани по дължината на мускулните влакна
• 200 г сурова наденица
• 2 яйца
• 3 с.л. олио
• 2 скилидки чесън
• 1 голяма глава лук
• 1 морков
• 1 с.л. коняк
• 1 с.л. доматено пюре
• половин бутилка бира
• 200 г консервиран грах
• 1 дафинов лист
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Начукваме леко шницелите.

Приготвяме плънка като омесваме обелената сурова наденица с разбитите яйца, 1 с.л. ситно нарязан магданоз, смлян черен пипер и сол. Разпределяме плънката върху шницелите и ги навиваме на рула. Завързваме ги с канап като пакетчета така, че да не се изсипе плънката, но внимаваме да не са много стегнати.

Сгорещяваме олиото в херметическа тенджера и запържваме рулата. След това прибавяме настъргания чесън и ситно нарязаните лук и морков, които също позапържваме. Добавяме доматеното пюре, дафиновия лист, бирата и коняка, затваряме тенжерата и оставяме да заври. След като течността заври, варим 20 мин на умерен огън.

Отваряме, прибавяме граха, затваряме и варим още 10 мин. Изваждаме готовите рулца от тенджерата, освобождаваме ги от конците, нареждамеги в чиния за сервиране и ги заливаме със соса и граха.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Начало