Продукти: (за 4 порции)
• 4 говежди или телешки шницела по 150 г, отрязани по дължината на мускулните влакна
• 200 г сурова наденица
• 2 яйца
• 3 с.л. олио
• 2 скилидки чесън
• 1 голяма глава лук
• 1 морков
• 1 с.л. коняк
• 1 с.л. доматено пюре
• половин бутилка бира
• 200 г консервиран грах
• 1 дафинов лист
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Начукваме леко шницелите.
Приготвяме плънка като омесваме обелената сурова наденица с разбитите яйца, 1 с.л. ситно нарязан магданоз, смлян черен пипер и сол. Разпределяме плънката върху шницелите и ги навиваме на рула. Завързваме ги с канап като пакетчета така, че да не се изсипе плънката, но внимаваме да не са много стегнати.
Сгорещяваме олиото в херметическа тенджера и запържваме рулата. След това прибавяме настъргания чесън и ситно нарязаните лук и морков, които също позапържваме. Добавяме доматеното пюре, дафиновия лист, бирата и коняка, затваряме тенжерата и оставяме да заври. След като течността заври, варим 20 мин на умерен огън.
Отваряме, прибавяме граха, затваряме и варим още 10 мин. Изваждаме готовите рулца от тенджерата, освобождаваме ги от конците, нареждамеги в чиния за сервиране и ги заливаме със соса и граха.
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...