Продукти: (за 2-3 порции)
• 500 г свинско месо
• 4 зърна черен пипер
• 4 зърна бахар
• 1 дафинов лист
• 1 връзка корени за супа
• 1 глава лук
• 500 г картофи
• настърган хрян
• мащерка, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Заливаме месото с 1 л гореща вода, посоляваме, прибавяме черния пипер, бахара, дафиновия лист и малко мащерка и варим почти до омекване.
Прибавяме ситно нарязаните корени за супа, ситно нарязания лук, нарязаните на кубчета картофи и продължаваме да варим, докато продуктите омекнат напълно.
Изваждаме месото, нарязваме го на филийки и го гарнираме с настърган хрян. Изваждаме също картофите, които сме сварили с месото, поръсваме ги със ситно нарязан магданоз и ги поднасяме отделно.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...