Кулинарни рецепти » Полски зрази

 Полски зрази

Продукти: (за 4 порции)

• 300 г кайма (смес)
• 1 филия фляб
• 1 яйце
• 40 г сланина
• 1 с.л. свинска мас
• 1-2 с.л. брашно
• половин глава лук
• червен и черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Смесваме каймата с накиснатия и отцеден хляб, яйцето, половината от ситно нарязаната сланина, подправките и сол на вкус. Омесваме и разделяме сместа на 4 части. Оформяме шницели и ги поръсваме с останалата ситно нарязана сланина.

Навиваме шницелите на рулади и ги запържваме от всички страни в сгорещената свинска мас. Прибавяме червен пипер, наливаме гореща вода и задушаваме.

Изваждаме омекналите зрази и продължаваме да варим соса, докато остане на мазнина. След това сипваме брашното и запържваме. Наливаме гореща вода и сваряваме соса.

После го прецеждаме и заливаме зразите.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Начало