Продукти: (за 4 порции)
• 600 г нетлъсто месо
• 1 ч.ч. касис
• 1 ч.ч. червено френско грозде
• 1 с.л. захар
• 4 с.л. зехтин
• 1 ч.ч. вода
• 1 с.л. нишесте или брашно
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на хапки и го запържваме от всички страни в сгорещената мазнина. Прибавяме касиса и задушаваме 5 мин.
Претриваме френското грозде на пюре, смесваме със захарта и сипваме в тенджерата. Задушаваме 4-5 мин и добавяме брашното, размито в малко вода. Подправяме с черен пипер и сол, разбъркваме и задушаваме под капак 10-15 мин на слаб огън.
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...