Продукти:
• 1 питомен заек
• 2 скилидки чесън
• 1 морков
• 1 връзка магданоз
• 3 с.л. олио
• 125 г шарена сланина
• 12 малки глави кромид лук
• 2 чаши бяло вино
• 2 чаши гореща вода
• 2 с.л. доматено пюре
• 200 г печурки
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме почистения заек и го нарязваме на порции. Нарязваме на ситно чесъна, магданоза и три малки глави лук.
Сгорещяваме олиото в тенджера и прибавяме нарязаната на филийки сланина. Изчакваме да се позапържат, пускаме в тенжерата заешките порции и ги запържваме от всичи страни.
Добавяме останалите цели глави лук, както и ситно нарязания морков, сипваме подправките и разбъркваме. Наливаме виното и горещата вода и задушаваме около 1 час.
Накрая прибавяме размитото доматено пюре и нарязаните на филийки печурки и продължаваме да задушаваме до омекване на продуктите. Разпределяме месото в предварително затоплени чинии и заливаме със соса.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...