Кулинарни рецепти » Гулаш по виенски

 Гулаш по виенски
/Австрия/

Продукти: (за 2-3 порции)

• 250 г обезкостено телешко месо от опашката или плешката
• 3 с.л. свинска мас
• 2 глави лук
• 1 ч.л. червен пипер
• 1-2 ч.л. доматено пюре
• 1 к.ч. прясно мляко
• 1 с.л. брашно
• 1 резен лимон
• 1 ч.ч. бульон /или гореща вода/
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на късове и леко го посоляваме. Нарязваме лука много ситно.

Загряваме мазнината и първо запържваме лука до златисто оцветяване, а след това прибавяме червения пипер, месото и почистеното от кората и семето лимоново резенче. Задушаваме около 30 мин на умерен огън, след което заливаме с горещия бульон /или гореща вода/ и варим, докато месото омекне.

Прибавяме размитото в малко студена вода доматено пюре и оттегляме ястието на тих огън за няколко минути. Накрая разреждаме с горещ бульон до желаната гъстота, разбъркваме и застройваме с млякото.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Начало