Кулинарни рецепти » Леща с пушени ребра

 Леща с пушени ребра

Продукти: (за 4 порции)

• 300 г леща
• 500 г пушени свински ребра
• 1 с.л. брашно
• 2 с.л. олио
• 1-2 стръка праз
• черен и червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Изчистената и измита леща заливаме с 1 л подсолена вода и варим на умерен огън. След като заври, прибавяме ребрата, а половин час по-късно – нарязания на ситно праз.

Загряваме олиото и пържим в него до поруменяване брашното. Поръсваме с червен пипер и разбъркваме. Сгъстяваме ястието с тази запръжка и готвим още 10 мин.

Накрая обезкостяваме ребрата, нарязваме на ситно месото, връщаме го при лещата, клокваме ястието и го поднасяме със салата спореда сезона.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Начало