Кулинарни рецепти » Винен кебап

 Винен кебап

Продукти:

• 1 кг телешко месо
• 1/2 ч.ч. олио
• 4-5 глави лук
• 1 морков
• 1 глава целина
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.ч. вино
• 1-2 дафинови листа
• 5-6 зърна черен пипер
• половин връзка магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме месото от костите, нарязваме го на малки парчета и задушаваме в мазнината и малко вода заедно със ситно нарязания лук и нарязаните на кубчета целина и моркови.

Когато месото и зеленчуците омекнат, прибавяме доматеното пюре, брашното и червения пипер. Заливаме ястието с виното и гореща вода, посоляваме и оставяме да ври на тих огън заедно с дафиновия лист и черния пипер.

След 30 минути сваляме от огъня и поръсваме със ситно нарязания магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Начало