Кулинарни рецепти » Чомлек-кебап по бански

 Чомлек-кебап по бански

Продукти:

• 1 кг телешко месо
• 1/2 ч.ч. растително масло
• 3 глави лук
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. брашно
• 1 с.л. червен пипер
• 1 ч.ч. вино
• 1 ч.ч. вода
• 2-3 дафинови листа
• 1 стрък чубрица
• 700 г арпаджик,
• 2 глави чесън
• 1 връзка магданоз
• черен пипер, бахар, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на парченца и задушаваме в мазнината и малко вода заедно със ситно нарязания лук. След омекването на лука прибавяме доматеното пюре, брашното, червения пипер и сол на вкус.

Заливаме месото с виното и водата и варим заедно с дафиновия лист, бахар и черен пипер на вкус, както и ситно нарязаната чубрица.

Когато месото е почти готово, прибавяме изчистения арпаджик и обелените скилидки чесън. Доваряваме ястието на тих огън и поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Начало