Кулинарни рецепти » Чомлек-кебап по бански

 Чомлек-кебап по бански

Продукти:

• 1 кг телешко месо
• 1/2 ч.ч. растително масло
• 3 глави лук
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. брашно
• 1 с.л. червен пипер
• 1 ч.ч. вино
• 1 ч.ч. вода
• 2-3 дафинови листа
• 1 стрък чубрица
• 700 г арпаджик,
• 2 глави чесън
• 1 връзка магданоз
• черен пипер, бахар, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на парченца и задушаваме в мазнината и малко вода заедно със ситно нарязания лук. След омекването на лука прибавяме доматеното пюре, брашното, червения пипер и сол на вкус.

Заливаме месото с виното и водата и варим заедно с дафиновия лист, бахар и черен пипер на вкус, както и ситно нарязаната чубрица.

Когато месото е почти готово, прибавяме изчистения арпаджик и обелените скилидки чесън. Доваряваме ястието на тих огън и поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Начало