Кулинарни рецепти » Говеждо по ловчански

 Говеждо по ловчански

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г говеждо месо
• 4 зелени пиперки
• 4 домата
• 1-2 скилидки чесън
• 1,5 ч.ч. вода
• половин пакетче краве масло
• 2 с.л. брашно
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Счукваме чесъна, а лука нарязваме на ситно. Измиваме месото и го нарязваме на парченца.

В отворена тенджера под налягане разтопяваме маслото и слагаме лука да се пържи 2-3 мин. Поръсваме парчетата месо със сол и черен пипер, овалваме ги в брашното и ги запържваме при лука, като непрекъснато бъркаме. Прибавяме чесъна, размитото доматено пюре, червения пипер и ситно нарязан магданоз.

Заливаме с водата, посоляваме на вкус, затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 15 мин. След това отваряме тенджерата прибавяме нарязаните чушки и домати, затваряме и варим още 5 мин след като започне да съска.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Начало