Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 кг свинско месо от бута
• 1 глава лук
• 1 морков
• 1 парче целина
• 6 с.л. свинска мас
• 1,5 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. брашно
• 1 дафинов лист
• 10-12 зърна черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме месото. Подсушаваме го и го запържваме в 4 с.л. мас. Прибавяме нарязаните на тънки филийки лук, морков и целина и също ги запържваме. След това наливаме 2 ч.ч. гореща вода и варим, докато месото почти омекне.
Запържваме леко препеченото брашно в останалата мас. Прибавяме доматеното пюре и също го запържваме. Разреждаме запръжката със соса, в който е вряло месото. Ако е необходимо, доливаме малко вода. Посоляваме на вкус и прибавяме дафиновия лист и зрънцата черен пипер.
Слагаме месото и доваряваме ястието на тих огън, като внимаваме да остане с гъстичък сос. Преди сервиране изваждаме месото и го нарязваме на филии, които разпределяме по чиниите. Прецеждаме соса, оставяме го да заври и го изсипваме върху месото.
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...