Кулинарни рецепти » Свинско в гърне

 Свинско в гърне

Продукти: (за 4-5 порции)

• 800-900 г свинско месо
• 3-4 глави лук
• 100 г краве масло
• 1 люта чушка
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обезкостяваме месото, почистваме го от ципи и сухожилия, измиваме го на течаща вода, отцеждаме го и го нарязваме на парченца. Слагаме парчетата в глинено гърне заедно с маслото и 1-2 к.ч. вода.

Загряваме и прибавяме ситно нарязания лук, лютата чушка, зърната черен пипер, ситно нарязан магданоз и сол на вкус. Доливаме 1 ч.ч. топла вода, захлупваме гърнето и го слагаме на слаб огън. Задушаваме, докато месото омекне напълно. Поднасяме ястието топло, поръсено с препърженото масло.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Начало