Кулинарни рецепти » Свинско филе с пиперки

 Свинско филе с пиперки

Продукти: (за 2 порции)

• 400 г свинско месо от филето
• 100 г юфка
• 1 зелена пиперка
• 1 червена пиперка
• 1 главичка лук
• сокът от 1 портокал
• 150 мл месен бульон /или подсолена вода/
• 2 с.л. олио
• 1 с.л. брашно
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме месото, измиваме го и го нарязваме на малки парченца. Почистваме пиперките от дръжките и семенната част и ги нарязваме на парченца. Обелваме лука, нарязваме го на ситно и го запържваме в олиото на слаб огън.

Прибавяме месото и го пържим, като често разбъркваме, за да се изпържи от всички страни. Поръсваме брашното, разбъркваме и пържим още 1-2 мин. След това заливаме с бульона и портокаловия сок, посоляваме на вкус, поръсваме с черен пипер, захлупваме и варим 1 час на тих огън.

Около 15 мин преди да отстраним от огъня, прибавяме пиперките и юфката.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Начало