Кулинарни рецепти » Патладжани по китайски

 Патладжани по китайски

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г патладжани
• 300 г месо от свински бут
• 150 г алабаш
• 5 с. л. олио
• 4-5 скилидки чесън
• 2 с. л. оцет

За соса:

• 3 с. л. соев сос
• 2 с. л. червено вино
• 1/2 ч. ч. телешки бульон (може и от кубче)
• 1 ч. л. нишесте
• 1 ч. л. захар
• вегета

Начин на приготвяне:

Обелените патладжани нарязваме на колелца и пържим в сгорещено олио.

Месото нарязваме на тънки филийки, посоляваме, овалваме в брашно и изпържваме при непрекъснато бъркане. Прибавяме ситно нарязания алабаш, чесъна, оцета и патладжаните.

Разбиваме добре продуктите за соса и заливаме с него ястието. Разбъркваме и задушаваме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Начало