Кулинарни рецепти » Агнешко бутче, задушено с гъби

 Агнешко бутче, задушено с гъби

Продукти: (за 4 порции)

• 1 по-тлъсто агнешко бутче
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.ч. бяло вино
• 250 г гъби
• 10-15 зърна черен пипер
• 1 с.л. доматено пюре
• сол

Начин на приготвяне:

Измиваме, избърсваме с кърпа и посоляваме бутчето. Слагаме го да се пържи в мазнината, като го обръщаме, за да се зачерви от всички страни.

След като бутчето се запържи, наливаме виното и 1 ч.ч. вода, прибавяме ситно нарязаните гъби и черния пипер, захлупваме добре съда и оставяме бутчето да се задушава на умерен огън. Ако има нужда, доливаме по малко вода. Когато месото е почти омекнало, прибавяме доматеното пюре, размито с малко хладка вода.

Нарязваме задушеното бутче на филии и ги подреждаме в голяма чиния. Заливаме ги с част от соса. От едната страна на месото слагаме пържени картови или задушен ориз, а от другата - грах или зелен фасул в масло. Останалия сос поднасяме в сосиера.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Начало