Кулинарни рецепти » Яхния от свинско месо и нахут

 Яхния от свинско месо и нахут

Продукти: (за 5 порции)

• 750 г месо от младо прасе
• 600-700 г нахут
• 2-3 глави лук
• сол

Начин на приготвяне:

Избираме тлъсто месо от младо прасе и го нарязваме на парчета. Задушаваме го в тенджера в собствената му мазнина заедно със ситно нарязания лук.

Отделно киснем нахута 10 часа в студена вода. След това го олющваме и го прибавяме към месото. Доливаме малко топла вода и оставяме ястието да ври на тих огън. Необходимо е месото да стане меко, но не разварено и разкъсано, а нахутът да омекне, но зърната да останат цели /да не се разкашкат/.

Посоляваме яхнията, когато е напълно готова, защото в противен случай нахутът няма да може да се свари.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Начало