Кулинарни рецепти » Варен кебап

 Варен кебап

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г месо по избор
• 1 глава лук
• 1 връзка корени за супа
• 1 ч.л. доматено пюре
• 1 непълна к.ч. прясно мляко
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 5-6 с.л. олио
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и обезкостяваме месото. Нарязваме го на малки парченца, посоляваме, пускаме парченцата в съд с кипяща вода, към която сме добавили 3 с.л. олио, и варим на умерен огън.

В останалата мазнина задушаваме до омекване ситно нарязаните лук и корени за супа, поръсваме с червения пипер, прибавяме размитото доматено пюре и разбъркваме. Добавяме и месото заедно с бульона. Посоляваме ястието и го оставяме да къкри на тих огън до сваряването на месото.

Прибавяме размитото в млякото брашно и след няколко минути оттегляме от огъня.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Начало