Продукти: (за 4 порции)
• 500 г овнешко месо
• 1 с.л. брашно
• 250 мл червено вино
• 1 ч.л. доматено пюре
• 1 с.л. олио
• 1 морков
• 1 парче целина
• 1 скилидка чесън
• 1 дафинов лист
• 2-3 листа розмарин
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на големи късове, посоляваме го и го поръсваме с черен пипер. Запържваме го в олиото заедно с нарязаните на кубчета морков и целина, скилидката чесън, дафиновия лист и розмарина.
Поръсваме с брашното, прибавяме доматеното пюре, размито с малко вода, и отново позапържваме. Наливаме при месото виното и същото количество вода и задушаваме на умерен огън, докато омекне. Поднасяме ястието със задушен ориз.
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...