Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг овче месо от гърдите
• 50 г говежда лой
• 500 г лук
• 300 г домати
• 1-2 с.л. брашно
• 2-3 с.л. оцет
• 3-4 скилидки чесън
• магданоз, копър
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме и нарязваме месото на дребни парчета. Запържваме го в мазнината до порозовяване. Добавяме ситно нарязания лук и топла вода и оставяме да ври на умерена температура, докато месото омекне.
Добавяме обелените и настъргани домати и оставяме още 10 мин да ври. Ако е необходимо, доливаме топла вода. Подправяме със счукания чесън, черния пипер и ситно нарязаните магданоз и копър.
Доваряваме на умерена температура още 5 мин, изключваме котлона и оставяме ястието да къкри 10-15 мин.
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...