Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг овнешко месо
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. брашно
• сметана, захар
• червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме месото от лойта, измиваме го, подсушаваме го и го нарязваме на порции. Слагаме го в тенджера под налягане и прибавяме брашното, размито в 1 к.ч. вода. Посоляваме и поръсваме с червения пипер и брашното.
Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме 30 мин. Подправяме готовото ястие със сметана и захар на вкус.
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...