Продукти:
• 400 г кайма
• 200 г ориз
• 1 глава лук
• 2 скилидки чесън
• 2 ч.ч. телешки бульон
• 1 връзка зелен лук
• 1 червена чушка
• 1 люто чушле
• 6-7 зелени маслини (без костилки)
• 2 с.л. зехтин
• 1 щипка куркума
• 1 щипка чили
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги запържваме в сгорещената мазнина. Щом поомекнат, прибавяме ориза и пържим, докато стане прозрачен. Подправяме с куркума, чили, черен пипер и сол, наливаме бульона и варим, докато оризът омекне.
Отделно запържваме каймата и я прибавяме към ориза. Прибавяме също така маслините и нарязаните чушки, зелен лук и магданоз. Готвим още 3-4 мин и поднасяме ястието горещо.
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...