Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 заек
• 3-4 моркова
• 1 връзка пресен лук
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 дафинов лист
• черен пипер, бахар, сол
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
На дъното на тенджера нареждаме ситно нарязаните моркови и лук. Прибавяме дафиновия лист, черния пипер и бахара.
Върху тях нареждаме изпържените до златисто в силно нагорещена мазнина парчета заешко месо. Редим отново пласт моркови и лук, после пак месо.
Накрая заливаме с виното, прибавяме доматеното пюре, посоляваме и оставяме ястието на тих огън докато се свари.
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...