Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 заек
• 3-4 моркова
• 1 връзка пресен лук
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 дафинов лист
• черен пипер, бахар, сол
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
На дъното на тенджера нареждаме ситно нарязаните моркови и лук. Прибавяме дафиновия лист, черния пипер и бахара.
Върху тях нареждаме изпържените до златисто в силно нагорещена мазнина парчета заешко месо. Редим отново пласт моркови и лук, после пак месо.
Накрая заливаме с виното, прибавяме доматеното пюре, посоляваме и оставяме ястието на тих огън докато се свари.
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...