Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 заек
• 3-4 моркова
• 1 връзка пресен лук
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 дафинов лист
• черен пипер, бахар, сол
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
На дъното на тенджера нареждаме ситно нарязаните моркови и лук. Прибавяме дафиновия лист, черния пипер и бахара.
Върху тях нареждаме изпържените до златисто в силно нагорещена мазнина парчета заешко месо. Редим отново пласт моркови и лук, после пак месо.
Накрая заливаме с виното, прибавяме доматеното пюре, посоляваме и оставяме ястието на тих огън докато се свари.
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...