Кулинарни рецепти » Говеждо с чесън

 Говеждо с чесън

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г обезкостено говеждо месо
• 500 г сметана
• 3 с.л. краве масло /свинска мас, олио/
• 1 с.л. брашно
• 1 малка глава чесън
• сол

Начин на приготвяне:

Измиваме месото, нарязваме го на хапки и го пущаме във вряща подсолена вода. Варим, докато омекне напълно. Послего отцеждаме и го нареждаме в тенджера, в която сме загряли мазнината. Посоляваме на вкус и наливаме 3 к.ч. от бульона, в който сме варили месото.

Разбиваме сметаната с 1-2 к.ч. студена вода. Сипваме брашното и го размиваме добре. Прибавяме скукания чесън и сипваме сместа при месото. След като ястието заври, отстраняваме от огъня.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Начало