Продукти: (за 4-6 порции)
• 1 агнешки бут
• 3 моркова
• 3 глави лук
• 1 парче пащърнак
• 1 червена ряпа
• сол, черен пипер
За гарнитурата:
• 1,5 кг млади репички
• 1 с.л. брашно
• 30 г краве масло
• 150 мл бита сметана
• индийско орехче
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Слагаме месото в голяма тава, заедно със зеленчуците и подправките. Заливаме с хладка вода и покриваме с фолио или капак. Оставяме го да се задушава около 2 1/2 часа на умерен огън.
Почистваме и нарязваме репите. Сваряваме ги в подсолена вода и ги отцеждаме. Размачкваме ги и прибавяме към тях маслото и разбитата с брашното сметана. Нагряваме отново, докато получим гладко пюре, което подправяме с индийско орехче, черен пипер и сол.
Сервираме агнешкото с пюрето от репички и украсяваме с нарязаните на кръгчета моркови от бульона.
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...