Продукти: (за 6 порции)
• 1 заек
• 2 глави лук
• 500 мл оцет
• 500 мл вода
• 200 мл олио
• 2 с.л. брашно
• 25-30 маслини
• половин лимон
• подправки, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на парчета изчистения заек и го заливаме с марината, приготвена от водата, оцета, нарязания на ситно лук, дафинов лист, 2-3 зърна бахар, 4-5 зърна черен пипер. Оставяме месото в тази марината 2-3 дни.
След това го изваждаме, подсушаваме и пържим. Отцеждаме месото от мазнината, а в нея леко запръжваме брашното и с бъркане наливаме малко хладка вода.
Щом кашичката заври, връщаме порциите месо, прибавяме маслините, нарязания на филийки лимон и варим около 30 мин. Поднасяме това ястие студено.
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...