Продукти: (за 5-6 порции)
• 1,5 кг телешко месо, нарязано на парчета
• 2 с.л. брашно
• 2 с.л. олио (зехтин)
• 2 с.л. краве масло
• 1 нарязан на ситно морков
• 2 глави лук, разрязани на 4
• 1-2 счукани скилидки чесън
• 1 ч.л. бяло вино
• 3-4 с.л. мед
• кората на 1 лимон
• сол, черен пипер
За гарнитура:
• 1 кг моркови
• 2-3 с.л. краве масло
• няколко стръка мащерка
• 1-2 дафинови листа
Начин на приготвяне:
Измиваме месото добре, подсушаваме и го посоляваме. Затопляме мазнината и задушаваме месото на слаб огън. Прибавяме моркова, лука и чесъна и задушаваме всичко.
Заливаме месото с виното, прибавяме солта и пипера, а след като заври, доливаме 2 ч.ч. топла вода, намаляваме котлона, покриваме съда и оставяме ястието да поври 15-20 минути. Преди да го свалим от огъня прибавяме меда и лимонената кора, като разбъркваме внимателно.
Докато ври месото, приготвяме гарнитурата. Почистваме морковите и ги нарязваме като кибритени клечки.
В отделен съд затопляме маслото, прибавяме морковите, мащерката и дафиновия лист. Задушаваме на слаб огън и щом морковите порозовеят ги покриваме с топла вода и ги оставяме да врат на слаб огън, докато останат само на мазнина.
Отстраняваме дафиновия лист и мащерката и сервираме гарнитурата топла с месото.
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...