Кулинарни рецепти » Месо с копър

 Месо с копър
(Финландия)

Продукти: (за 4-5 порции)

• 1 кг телешко месо
• 1 с. л. сол
• 12 зърна черен пипер
• 2 глави лук
• 50 г краве масло
• 2 с. л, брашно
• 1/2 ч.ч. ситно нарязан копър
• няколко стъбла копър
• 3 ч. л. оцет (3%)
• 3 с. л. сметана
• 1 с, л. захар
• 1,5 л вода

Начин на приготвяне:

Възваряваме водата и солта. Нарязваме месото на по-едри парчета. Пускаме ги в кипящата вода, добавяме нарязания на ситно лук и подправките (от копъра - само стъблата). Варим около час и половина, докато месото омекне.

Разтопяваме маслото, запържваме в него брашното, наливаме част от прецедения бульон и разреждаме запръжката. Връщаме я в яденето, прибавяме скълцания копър и оставяме ястието да клокне.

Добавяме оцета и захарта, разбъркваме и наливаме сметаната. Оставяме да кипне, без да ври и внимаваме сосът да не се пресече. Сервираме с гарнитура от варени картофи или моркови, зеленчуково пюре, салата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Начало