Кулинарни рецепти » Месо с копър

 Месо с копър
(Финландия)

Продукти: (за 4-5 порции)

• 1 кг телешко месо
• 1 с. л. сол
• 12 зърна черен пипер
• 2 глави лук
• 50 г краве масло
• 2 с. л, брашно
• 1/2 ч.ч. ситно нарязан копър
• няколко стъбла копър
• 3 ч. л. оцет (3%)
• 3 с. л. сметана
• 1 с, л. захар
• 1,5 л вода

Начин на приготвяне:

Възваряваме водата и солта. Нарязваме месото на по-едри парчета. Пускаме ги в кипящата вода, добавяме нарязания на ситно лук и подправките (от копъра - само стъблата). Варим около час и половина, докато месото омекне.

Разтопяваме маслото, запържваме в него брашното, наливаме част от прецедения бульон и разреждаме запръжката. Връщаме я в яденето, прибавяме скълцания копър и оставяме ястието да клокне.

Добавяме оцета и захарта, разбъркваме и наливаме сметаната. Оставяме да кипне, без да ври и внимаваме сосът да не се пресече. Сервираме с гарнитура от варени картофи или моркови, зеленчуково пюре, салата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Начало