Кулинарни рецепти » Агнешки пържолки с маринована целина

 Агнешки пържолки с маринована целина
/Италия/

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г агнешки пържолки
• 1 голяма глава целина
• 1 к.ч. зехтин
• 1 к.ч. винен оцет
• 2 с.л. стафиди
• 12 пълнени маслини
• 2 скилидки чесън
• 1 глава лук
• 100 г краве масло
• сокът от 1 лимон
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме целината, настъргваме я и я мариноваме в смес от оцета, зехтина, стафидите, черен пипер и сол на вкус.

Начукваме пържолките тънко и ги натриваме със сол и черен пипер. Запържваме ги в сгорещеното масло. Изваждаме ги и в същата мазнина запържваме лука, нарязан на колелца, и ситно нарязания чесън.

Отстраняваме съда от огъня и прибавяме лимоновия сок и маслините, нарязани на колелца. Подправяме със сол и черен пипер на вкус и изсипваме върху пържолите.

Сервираме ги с маринованата целина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Начало