Кулинарни рецепти » Телешко с тиквички

 Телешко с тиквички

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г крехко телешко месо
• 4 тиквички
• 2 глави лук
• 1 глава чесън
• 1 к.ч. олио
• 2 моркова
• 1 ч.л. червен пипер
• лимонов сок
• копър, магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме месото и го нарязваме на дребни късчета. Изчистваме лука, морковите и чесъна и ги нарязваме на ситно.

Сгорещяваме олиото и пускаме месото в него. Запържваме около 5 мин, прибавяме лука и чесъна и задушаваме. След десетина минути поръсваме червения пипер и заливаме с 2 ч.ч. гореща вода.

Щом водата заври, прибавяме тиквичките, които сме почистили и сме нарязали на дребно. Посоляваме на вкус и варим около 1 час на тих огън. Преди да поднесем подправяме с лимонов сок, черен пипер и ситно нарязани магданоз и копър.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Начало