Продукти:
• 400 г говеждо месо
• 1 глава лук
• 1-2 скилидки чесън
• 4 с.л. зехтин
• 2 домата
• 1 к.ч. месен бульон
• 1 с.л. стафиди
• 1 ч.л. оцет
• 1 щипка счукан кимион
• стрит карамфил
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме месото в леко подсолена вода, отцеждаме и го нарязваме много ситно.
Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги пържим в сгорещената мазнина. След 5 мин прибавяме обелените и настъргани домати, а малко по-късно – месото.
Разбъркваме добре, наливаме бульона и добавяме останалите продукти. Захлупваме, намаляме огъня и задушаваме 30 мин.
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....