Кулинарни рецепти » Говежда яхния

 Говежда яхния
(Мексико)

Продукти:

• 400 г говеждо месо
• 1 глава лук
• 1-2 скилидки чесън
• 4 с.л. зехтин
• 2 домата
• 1 к.ч. месен бульон
• 1 с.л. стафиди
• 1 ч.л. оцет
• 1 щипка счукан кимион
• стрит карамфил
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме месото в леко подсолена вода, отцеждаме и го нарязваме много ситно.

Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги пържим в сгорещената мазнина. След 5 мин прибавяме обелените и настъргани домати, а малко по-късно – месото.

Разбъркваме добре, наливаме бульона и добавяме останалите продукти. Захлупваме, намаляме огъня и задушаваме 30 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Начало