Кулинарни рецепти » Грудовски кебап

 Грудовски кебап

Продукти:

• 500 г свинско месо
• 250 г свински черен дроб
• 1,5 к.ч. олио или разтопена мас
• 3 глави лук
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 ч.л. червен пипер
• 2,5 ч.ч. зелева чорба
• 5 люти чушлета
• 1 к.ч. вино
• чубрица, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на кубчета и го запържваме леко в сгорещената мазнина, след което го задушаваме заедно с черния дроб и лука, също нарязани на кубчета.

Прибавяме размитото във виното доматено пюре, червения пипер и лютите чушлета. Заливаме със зелевата чорба и оставяме да ври на тих огън.

Преди поднасяне поръсваме ястието със стрита чубрица.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Начало