Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг кайма
• 1 глава лук
• 1 лимон
• 2 яйца
• 1 с.л. брашно
• 2 ч.ч. кисело мляко
• 3-4 с.л. олио
• черен пипер, сол
• брашно за овалване
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Настъргваме на ситно ренде лимоновата кора и лука и ги прибавяме към каймата заедно с разбитите яйца, черем пипер и сол на вкус. Омесваме добре сместа и оформяме от нея тънички кюфтета, които овалваме в брашното и изпържваме в сгорещената мазнина.
Загряваме олиото и сипваме в него киселото мляко, което сме разбили с брашното и малко вода. Посоляваме на вкус и прибавяме сока от лимона. Разбъркваме соса и изчакваме да кипне. Щом кипне, пускаме в него кюфтетата и оставяме ястието да поври 10-15 мин на тих огън.
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...