Кулинарни рецепти » Месо в бял сос

 Месо в бял сос

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг агнешко месо от плешката
• половин пакетче краве масло
• 3 яйца
• 4-5 скилидки чесън
• 1 кофичка овче кисело мляко
• вегета на вкус
• черен пипер, мащерка, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме, измиваме и нарязваме месото на малки късчета. Посоляваме и поръсваме с подправките.

Разтапяме маслото в тавичка, слагаме вътре късчетата месо, покриваме с алуминиево фолио и печем 30-40 мин в умерена фурна.

Разбиваме добре яйцата, прибавяме млякото и счукания чесън и с получения сос заливаме месото. Запичаме още няколко минути, за да стегнат яйцата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Начало