Кулинарни рецепти » Овче месо с прясно зеле

 Овче месо с прясно зеле

Продукти:

• 1 кг тлъсто овче месо
• 2 малки глави лук
• 1 люта чушка
• 1 средно голяма зелка
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. червен пипер
• 5-6 зърна черен пипер
• 2 зърна бахар
• 1 дафинов лист
• 4-5 с.л. мазнина
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме, измиваме и задушаваме месото в мазнината. Добавяме едро нарязаното зеле и лука. Продължаваме задушаването.

След като зелето омекне, слагаме лютата чушка, червения пипер и доматеното пюре. Заливаме с малко гореща вода, пускаме подправките, посоляваме и варим на тих огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Начало