Продукти:
• 400 г кайма
• 1 к. ч. ориз
• 1 глава лук
• 1 парче морков
• 1 парче целина
• 4 с. л. олио
• 1 яйце
• 3 с. л. брашно
• 1/2 ч. ч. прясно мляко
• 1/2 ч. ч. кисело мляко
• 30 г краве масло
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Към каймата добавяме полусварения ориз, ситно нарязаните лук и магданоз, сол и част от яйцето. Разбъркваме сместа и оформяме елипсовидни кюфтета, които овалваме в брашно.
Слагаме ги в тенджера и заливаме с кипяща вода. Добавяме парчето морков и целина и варим на тих огън. След сваряването, прецеждаме бульона.
Приготвяме лека запръжка и разреждаме с бульона при непрекъснато бъркане. Варим няколко минути. Добавяме остатъка от яйцето, след като го разбием с киселото и прясното мляко.
След като поври, изсипваме соса върху голите сарми. Заливаме с препърженото масло и посипваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...