Кулинарни рецепти » Голи сарми със сос фрикасе

 Голи сарми със сос фрикасе

Продукти:

• 400 г кайма
• 1 к. ч. ориз
• 1 глава лук
• 1 парче морков
• 1 парче целина
• 4 с. л. олио
• 1 яйце
• 3 с. л. брашно
• 1/2 ч. ч. прясно мляко
• 1/2 ч. ч. кисело мляко
• 30 г краве масло
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Към каймата добавяме полусварения ориз, ситно нарязаните лук и магданоз, сол и част от яйцето. Разбъркваме сместа и оформяме елипсовидни кюфтета, които овалваме в брашно.

Слагаме ги в тенджера и заливаме с кипяща вода. Добавяме парчето морков и целина и варим на тих огън. След сваряването, прецеждаме бульона.

Приготвяме лека запръжка и разреждаме с бульона при непрекъснато бъркане. Варим няколко минути. Добавяме остатъка от яйцето, след като го разбием с киселото и прясното мляко.

След като поври, изсипваме соса върху голите сарми. Заливаме с препърженото масло и посипваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Начало