Продукти: (за 6 порции)
• 1 кг кайма
• 1 глава лук
• 1 лимон
• 2 яйца
• 1 с.л. брашно
• 2 ч.ч. кисело мляко
• 3 с.л. олио
• черен пипер, сол
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Разбъркваме каймата с яйцата, ситно нарязания лук и лимонова кора, черен пипер и сол. Омесваме всичко добре и оформяме тънки кюфтета, които овалваме в брашно и ги изпържваме.
В отделна тенджера загряваме олиото, прибавяме киселото мляко, разбито с брашното и малко вода, сокът от лимона и сол. Така приготвеният сос оставяме да кипне и пускаме кюфтетата в него. Оставяме ястието да поври 10-15мин на тих огън.
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...