Кулинарни рецепти » Суван кюфте

 Суван кюфте

Продукти: (за 5 порции)

• 800 г агнешко месо
• 1 белтък
• 60 г ориз
• 1 пакетче краве масло
• 2 глави лук
• 1 ч.л. доматено пюре
• червен и черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обезкостяваме месото, почистваме от сухожилията, смиламе два пъти на машина с решетка с диаметър 5 мм и посоляваме. Прибавяме белтъка и полусварения ориз, част от маслото и черния пипер. Омесваме всичко много добре. Оформяме малки кюфтенца, които оставяме да отлежат около половин час.

Запържваме до златисто дребно нарязания лук, добавяме доматеното пюре, размито с малко вода, и червения пипер. Разреждаме сместа с малко вода, посоляваме и щом кипне, прибавяме оваляните в брашно кюфтенца. Като кипне отново, оставяме ястието да ври на слаб огън до пълното му сваряване. Не бъркаме, а при нужда разклащаме тенджерата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Начало