Кулинарни рецепти » Телешко коляно по милански

 Телешко коляно по милански
/Италия/

Продукти: (за 4 порции)

• 4 порции телешко месо от коляното с костите
• 1 напречно нарязана кост с дебелина 3-4 см
• 1 глава лук
• 1 морков
• 1 парче целина
• 2/3 пакетче краве масло
• 2 с.л. кетчуп
• 1,5 к.ч. месен бульон
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1-2 с.л. брашно
• лимонова кора
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Изпържваме нарязаните на кубчета зеленчуци в половин пакетче масло. Прибавяме порциите месо с костите и изпържваме от двете страни. Посоляваме, поръсваме с черен пипер, прибавяме останалото масло, поръсваме брашното и разбъркваме.

Прибавяме размития в бульона кетчуп и задушаваме 30 мин на много слаб огън. Десетина минути преди да отстраним от огъня тънко нарязаната лимонова кора и ситно нарязания магданоз. След като приготвим ястието, отстраняваме лимонената кора и го сервираме в собствения му сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Начало