Кулинарни рецепти » Яхния с гъби

 Яхния с гъби

Продукти: (за 5-6 порции)

• 800-900 г месо
• 250 г сушени /или 500 г пресни/ гъби
• 2 глави лук
• 3-4 с.л. олио
• четвърт пакетче краве масло
• 1ч.л. доматено пюре
• 2 с.л. брашно
• 1-2 с.л. оцет
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Заливаме сушените гъби с кипяща подсолена и подкиселена вода, след десетина минути ги отцеждаме и ги накисваме за 30 мин в топла вода. След това посоляваме и варим гъбите 20 мин. /Пресните гъби попарваме с гореща подкиселена вода и ги варим 20 мин в подсолена вода./

Отделяме месото от костите, нарязваме го на кубчета, слагаме го в сгорещеното олио и го задушаваме десетина минути, като разбъркваме. Прибавяме ситно нарязания лук, задушаваме още 3-4 мин, след което поръсваме с брашното и разбъркваме с доматеното пюре и отцедените гъби.

Заливаме ястието с малко бульон и разтопеното масло и задушаваме още няколко минути на тих огън. Посоляваме на вкус, поръсваме с черен пипер и отстраняваме от огъня. Поднасяме яхнията със задушен ориз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Начало