Кулинарни рецепти » Свинско месо с хрян

 Свинско месо с хрян
(Австрия)

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г свинско месо
• 500 г картофи
• 1 глава лук
• 8-10 зърна черен пипер
• 1 връзка корени за супа
• 1 с.л. настърган хрян
• 1 дафинов лист
• малко тамян
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Заливаме месото с 1 л вода, прибавяме сол, черен пипер и останалите подправки и варим на слаб огън почти до готовност. Добавяме ситно нарязаните корени за супа и нарязаните на кубчета картофи и доваряваме.

Изваждаме месото и картофите, а бульона прецеждаме.

Месото нарязваме на порции и подправяме с хряна, а картофите предлагаме като гарнитура. Бульона поръсваме с пресен магданоз и поднасяме отделно.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Начало