Продукти:
• 1 кг свинско месо
• 1-2 глави лук
• 3-4 домата
• 3-4 кисели краставички
• 500 г заквасена сметана
• 1-2 щипки къри
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на хапки и го запържваме в сгорещената мазнина. Изваждаме запърженото месо и в същата мазнина пържи нарязания на филийки лук.
Когато стане златист, прибавяме настърганите домати и ситно нарязаните краставички, наливаме малко вода и възвираме на огъня.
Връщаме месото, сипваме сметаната и подправяме с къри, черен пипер и сол. Варим ястието на умерен огън до готовност.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...