Кулинарни рецепти » Парагвайска яхния

 Парагвайска яхния

Продукти: (за 4-5 порции)

• 2 ч. ч. сварено и накълцано телешко месо
• 3 с. л. олио
• 1 скилидка чесън
• 1 глава лук
• 300 г ориз
• 1 л вода
• 1 щипка кимион
• сол

Начин на приготвяне:

Запържваме в сгорещеното олио нарязаната на ситно скилидка чесън и ситно нарязания лук. Наливаме горещата вода и варим, докато омекнат.

Тогава слагаме изчистения и измит ориз и продължаваме да варим на умерен котлон, докато оризът добре набъбне. Добавяме накълцаното месо и поръсваме с кимиона.

Разбъркваме, намаляваме котлона и продължаваме да задушаваме, докато оризът съвсем омекне и ястието се сгъсти. Солим на вкус.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Начало