Кулинарни рецепти » Попска яхния

 Попска яхния

Продукти: (за 4 порции)

• 800-900 г говеждо месо
• 1 к.ч. разтопена свинска мас
• 1 кг малки лукчета /арпаджик/
• 1 глава чесън
• 1/2 к.ч. бяло вино
• 1 ч.л. доматено пюре
• 1 с.л. брашно
• червен и черен пипер
• кимион, бахар
• дафинов лист, сол

Начин на приготвяне:

Обезкостяваме месото и го нарязваме на малки късчета.

Обелваме арпаджика и чесъна и ги запържваме в разтопената мас, като от време на време разбъркваме с дървена лъжица. За да запазят формата си, лукчетата не се солят. Изваждаме изпържените лукчета с решетеста лъжица.

Слагаме в същата мазнина парчетата месо, които сме поръсили със сол, черен и червен пипер. Запържваме месото от всички страни. Прибавяме изпържените лукчета, доматеното пюре и бялото вино, бахара, дафиновия лук и счукания и пресят кимион. Захлупваме ястието и оставяме да ври на тих огън.

Постепенно лукчетата поемат парата от яхнията, а месото се задушава и става меко. Добавяме по малко вода, докато ястието се свари напълно, а лукчетата се налеят хубаво със сок. Преди да отстраним от огъня, прибавяме припеченото брашно, което сме размили в малко вода, и кипваме яхнията.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Начало