Кулинарни рецепти » Попска яхния

 Попска яхния

Продукти: (за 4 порции)

• 800-900 г говеждо месо
• 1 к.ч. разтопена свинска мас
• 1 кг малки лукчета /арпаджик/
• 1 глава чесън
• 1/2 к.ч. бяло вино
• 1 ч.л. доматено пюре
• 1 с.л. брашно
• червен и черен пипер
• кимион, бахар
• дафинов лист, сол

Начин на приготвяне:

Обезкостяваме месото и го нарязваме на малки късчета.

Обелваме арпаджика и чесъна и ги запържваме в разтопената мас, като от време на време разбъркваме с дървена лъжица. За да запазят формата си, лукчетата не се солят. Изваждаме изпържените лукчета с решетеста лъжица.

Слагаме в същата мазнина парчетата месо, които сме поръсили със сол, черен и червен пипер. Запържваме месото от всички страни. Прибавяме изпържените лукчета, доматеното пюре и бялото вино, бахара, дафиновия лук и счукания и пресят кимион. Захлупваме ястието и оставяме да ври на тих огън.

Постепенно лукчетата поемат парата от яхнията, а месото се задушава и става меко. Добавяме по малко вода, докато ястието се свари напълно, а лукчетата се налеят хубаво със сок. Преди да отстраним от огъня, прибавяме припеченото брашно, което сме размили в малко вода, и кипваме яхнията.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Начало