Кулинарни рецепти » Заек по селски

 Заек по селски

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг заешко месо
• 1 глава лук
• 6-7 скилидки чесън
• 2 домата
• 1 ч.ч. вино
• 2 ч.ч. гореща вода
• дафинови листа
• черен пипер на зърна
• бахар, сол
• мазнина за пържене
• оцет за маринатата

Начин на приготвяне:

Накисваме заека за 5-6 часа в равни количества оцет и вода, изплакваме и го нарязваме на порции, които запържваме от всички страни в сгорещената мазнина. Добавяме ситно нарязаните лук и домати и продължаваме да пържим.

Щом лукът поомекне, наливаме виното и горещата вода, слагаме подправките и скилидките чесън и посоляваме на вкус. Захлупваме тенджерата, замазваме капака с тесто и варим на тих огън около 1 час и 30 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Начало