Кулинарни рецепти » Свинско с царевица

 Свинско с царевица
(САЩ)

Продукти:

• 700 г свинско месо
• 200 г царевица от консерва
• 1 чушка
• 1 връзка магданоз
• 1-2 с.л. зехтин
• 1-2 к.ч. месен бульон
• 1 с.л. чили сос
• 50 г настърган ементал
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме чушката и магданоза на ситно, смесваме ги с отцедената царевица, прибавяме чили соса и подправяме с черен пипер и сол на вкус.

Нарязваме месото на порции, като във всяко парче правим разрез, така че да получим джоб. Разпределяме приготвената плънка по джобовете, посоляваме порциите от двете страни и ги изпържваме в сгорещената мазнина. (Ако остане плънка, я слагаме около месото.)

Наливаме бульона при запърженото месо и задушаваме на умерен огън. Накрая поръсваме с настъргания ементал.

Автор: Нина Славова

Представяме Ви:

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Начало