Продукти:
• 1 ч. ч. зрял боб
• 3 с. л. олио
• 50 г бекон
• 300 г обезкостено телешко месо
• 1 голяма глава лук
• 1 глава чесън
• 2 стръка целина (зелената част)
• 2 моркова
• 4 домата
• 1 дафинов лист
• 1 ч. л. кимион
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме боба в студена вода за 1 нощ. На другия ден го сваряваме. Отцеждаме боба и запазваме бульона.
Нарязваме телешкото месо на кубчета, а бекона – на тънки ивички. Нарязваме лука на ситно, чесъна – на четвъртинки, а остърганите моркови – на кръгчета. Стръковете целина нарязваме на по-едри парчета, а обелените домати – на ситно.
В отделна тенджерка сгорещяваме олиото и последователно сипваме телешкото месо, бекона, дафиновия лист, кимиона, лука, целината, чесъна и морковите.
Разбъркваме и добавяме боба, доматите и водата, в която е врял боба. Разбъркваме пак и оставяме да ври на тих огън. Преди да го свалим от огъня поръсваме с черен пипер и посоляваме.
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...