Продукти: (за 4-6 порции)
• 1 питомен заек /около 1 кг/
• 1 к.ч. олио
• 1 с.л. брашно
• 3 ч.ч. ориз
• 1 кг домати
• 2 чушки
• 1 глава лук
• 3-4 скилидки чесън
• магданоз, копър
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
В отворена тенджера под налягане сгорещяваме част от олиото и запържваме месото, нарязано на порции, докато хване златиста коричка. Прибавяме ситно нарязания лук, затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме 15 мин.
Изчистваме зеленчуците и ги измиваме. Попарваме доматите във вряла вода, обелваме ги и ги нарязваме. Изчистваме ориза, измиваме го и го запържваме в останалата мазнина. Изсипваме го в тенджерата, прибавяме доматите и нарязаните на тънки ивички пиперки, посоляваме и поръсваме с черен пипер и брашното.
Затваряме тенджерата и отново я слагаме на огъня. Варим 10 мин след като започне да съска. Поднасяме ястието поръсено със ситно нарязани магданоз и копър и подправено със счукан чесън.
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...