Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг говежди ребра
• 2-3 глави лук
• 2-3 с.л. олио
• 500 г пресен зелен фасул
• 2-3 домата
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и обезкостяваме месото. Нарязваме го на парченца и го изпържваме в сгорещеното олио.
Прибавяме ситно нарязания лук и също запържваме, след което прибавяме червения пипер и ситно нарязаните домати.
Посоляваме, поръсваме с черен пипер, заливаме с 1 к.ч. топла вода, разбъркваме, захлупваме и задушаваме на умерен огън до омекване на месото.
Прибавяме изчистения и нарязан зелен фасул и брашното, размито с малко вода, и продължаваме да варим.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...